Kinderwagen

Drive Denim

Kijk, dat is origineel! Twee tijdloze fenomenen gecombineerd in een stoer product. Het was slechts een kwestie van tijd dat denim en Koelstra, beide iconen met een mooie geschiedenis, elkaar zouden vinden. En hoe! Geniet ervan want denim = tof.

Een stukje geschiedenis

Denim is een afkorting van de oorspronkelijke Franse benaming serge de Nîmes. Nîmes is een Zuid-Franse stad waar deze stof voor het eerst werd vervaardigd door de familie André voor de veehoeders van de Camargue, de zogeheten gardians.

De stof van spijkerbroeken wordt geweven met een schering die indigo gekleurd is, terwijl de draden van de inslag wit zijn. De blauwe verfsoort die werd gebruikt, heette in het Frans "bleu de Gênes" (vertaald vanuit het Italiaanse "blu di Genova", dus eigenlijk "Genuees blauw"). Het "bleu de Gênes" werd verbasterd tot het huidige "bluejeans", ofwel jeans.Koelstra en denim

Anno 2019 is denim niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Naast kleding is er een arsenaal aan producten vervaardigd, in denim of denim look verkrijgbaar. De denim look Special Edition-collectie van Koelstra hoort daar uiteraard ook bij! Op pad met je stoere Simba T4 buggy. Of thuis waar je kindje de wereld verkent vanuit zijn/haar denim look Koelstra Sitset.